Nyt fra CAS – Københavns Universitet

CAS > Nyt fra CAS

18. april 2016

Nyt fra CAS

Kunst på Campus

KU’s campusområder skal være levende og spændende. Vi skal ikke bare have bygninger, men bygninger og campusområder som kan berige hverdagen for dem der færdes på og ved campus. Bl.a. derfor tænker vi kunst ind i, og på, bygningerne

Kunst kan give oplevelser og mulighed for eftertanke, forundring eller bare noget at tale om, for dem der oplever den.

I de sidste årtier er det traditionelle kunstbegreb blevet udfordret, så det ikke bare omfatter maleri og skulptur, men også digital kunst som videoinstallationer, lys- og lydkunst. Et eksempel på den nye, spændende kunst kan nu ses på Søndre Campus.

De næste tre år vil studerende, ansatte og forbipasserende på Københavns Universitet på Amager nemlig kunne se en kunstnerisk billedfortælling i lys og billeder på en 90 m2 stor media mesh. En media mesh er et fint vævet gitter af stålwirer og LED-lys, der er transparent inde fra bygningen.

Der er tale om værket ’Kammer’ af Mette Gitz Johansen. ”KAMMER” er en 1 times lang videoudsmykning, der står som en vævet billedfortælling, hvor universitetets inde- og uderum forbindes i syn og associationer.


Hvor og hvornår kan jeg se 'Kammer'

’Kammer’ er monteret på KU’s Søndre Campus, bygning 16 på den sydlig gavl ud mod det fremtidige Universitetstorv. ’Kammer’ vises alle ugens dage (undtagen ferier og helligdage). Der er dagligt én fuld visning, som ligger på følgende tidspunkter:

  • Mandag kl. 19
  • Tirsdag kl. 15
  • Onsdag kl. 21
  • Torsdag kl. 17
  • Fredag kl. 11
  • Lørdag kl. 13
  • Søndag kl. 11

Desuden vises daglige, kortere visninger. De starter på ulig timeslag: Kl. 9, 11, 13, 15, 17, 19 og 21.   For yderligere information se: http://kub.kb.dk/hum/kultur

Kunstværket er finansieret af statslige kunstmidler, som varetages af Bygningsstyrelsen.