Søndre Campus 3, det lille Venedig ved Islands Brygge – Københavns Universitet

CAS > Nyt fra CAS > Søndre Campus 3

Søndre Campus 3, det lille Venedig ved Islands Brygge

I 2017 fik teologerne og juristerne på Københavns Universitet de længe ventede nye rammer for deres uddannelser. Sidste del af Søndre Campus på Amager blev bygget færdigt nemlig Søndre Campus tredje etape, tidligere kaldet KUA 3.

Det samlede Søndre Campus er en forening af de tre fakulteter Humaniora, Jura og Teologi, som samler de tre fakulteter i ét campus-område. Det Teologiske Fakultet holdt tidligere til i en trang baggård i Købmagergade, som de delte med Center for Afrikastudier. Det Juridiske Fakultet lå fordelt i tre bygninger spredt omkring Vor Frue Kirke.

Det nye Søndre Campus 3 er opført af Bygningsstyrelsen i samarbejde med KU, arkitektfirmaet Arkitema, ingeniørfirmaet EKJ og en række entreprenører, som står bag selve udførelsen. Det nye campusområde er opført med fireetagers bygninger, som sammen med Søndre Campus 1 og 2 samler sig om den fælles plads kaldet Karen Blixens Plads. Dette gør området meget overskueligt og meget inkluderende for brugerne. De forskellige fag har stadig deres egne lokaler, men de er nu blevet del af den større enhed. Bygningen Søndre Campus tredje etape har blandt andet fælles kantiner og gårdmiljøer, der er åbne for alle studerende. Ideen bag dette har været at skabe mere plads for de studerende og bedre studiemiljøer på tværs af fagene og fakulteterne.

Alle tre fakulteter har løbende været inddraget i afklaringen af brugernes behov, hvor både Campus Service Søndre City, Campus Service og Bygningsstyrelsen har været involveret. Søndre Campus 3 har derfor fået en positiv vurdering af de ansatte og studerende både i forhold til indretningen, udseendet og brugen af bygningen. Der er i den forbindelse lavet en fremtidssikring af indretningen via Wi-Fi i hele bygningen herunder i auditorierne. Dette sikrer, at de studerende har adgang til undervisnings-slides, samtidig med at de lytter til en forelæsning. Derudover er der for eksempel strøm til pc i mobile devices ved alle borde, så man undgår lange forlængerledninger, faldulykker og nedrivning af pc’er.

Søndre Campus tredje etape er sammen med resten af Søndre Campus blevet brugervenligt og vedkommende campusområde, hvor arkitekturen forener den amerikanske tanke om ét campusområde med danske tanker om et godt undervisningsmiljø. Universitetet er blevet en integreret del af det nye lokalområde, hvor der er bygget boliger med kanaler og viadukter på grunden af det gamle KUA. De gamle betonklodser er væk, og et lille Venedig er opstået ved Islands Brygge.